Кутија за пари

Како што е познато, порано не било пракса, меѓутоа во последно време, без разлика дали младенците на тоа инсистираат, најпригоден е паричен подарок, односно, популарниот подарок во плико.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секако, честа појава е на поканите за гостите да има посебно назначено дека е пожелен подарок во плико.

Во секој случај, гостите се почесто се одлучуваат за паричен подарок, бидејќи така е поедноставно за сите. Гостите не мораат да трошат време за тоа каков поклон би донеле, дали тој ќе биде адекватен на желбите на младенците, а од друга страна младенците можат да ги искористат парите за да купат нешто што им е навистина потребно.

Секако, дел од гостите во секој случај ќе донесат подарок, без разлика на барањето на младенците, но од друга страна секогш класичните подароци во текот на животот потсетуваат на оние кои ги подариле. Секако, како подарок често се добиваат работикои не се корисни, но не можете да ги продадете. Можеби во одреден момент би  можеле да ги подарите. Сепак, Ве советуваме во секој случај да се одлучите за пари како најпригоден подарок.

За тоа, пак, младенците е потребно да одберат соодветна кутија во која гостите ќе можат да ги остават своите пликоа. Таа мора да биде со соодветна големина и со својот изглед, боја и декорација да се вклопува во целокупната свадбена атмосфера. Ееве неколку примери како то аби требало да изгледа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • Свадба инфо